top of page

איך לזהות קניות של מוסדיים בתחתית ולהצטרף אליהם

  • תמונת הסופר/ת: BlackBull
    BlackBull
  • 10 במרץ
  • זמן קריאה 3 דקות

בטח שמעתם על "המוסדיים" – אותם גופים גדולים כמו קרנות גידור, בנקים וחברות השקעה שמניעים את השוק. השאלה היא: איך אפשר לרכוב על הגל שלהם ולקנות מניות בדיוק כשהם נכנסים?


הנה כמה עקרונות שיעזרו לכם להבין את המשחק ולהצטרף לכסף הגדול:


1. עקבות: כאשר המוסדיים קונים הם משאירים עקבות על הגרף. בתור משקיעים חשוב לנו לשים לב לעקבות האלה ולדעת לפעול בהתאם. את העקבות הללו אנחנו יכולים לראות בנפח המסחר במניה. לרוב הוא יהיה גבוה מהממוצע היומי.


כמו בדוגמא הזאת:


2. זיהוי רמות מפתח: המוסדיים לא קונים סתם בכל מחיר. הם מחפשים רמות תמיכה והתנגדות משמעותיות – אזורים שבהם השוק נרדם בעבר או שינה כיוון.

תסתכלו על הגרפים היומיים והשבועיים כדי למצוא את הנקודות האלה. המוסדיים קונים במחירים אטרקטיבים כלומר אחרי שהמניה תיקנה מספיק מטה מתחיל האיסוף של המוסדיים.

שימו לב שהמניה אחרי גל ירידות ארוך מאוד וזה הזמן של המוסדיים להתחיל לאסוף מניות
שימו לב שהמניה אחרי גל ירידות ארוך מאוד וזה הזמן של המוסדיים להתחיל לאסוף מניות

3. זמן האיסוף: חשוב להבין שכאשר מוסדיים קונים, הם קונים כמויות גדולות מאוד ונדיר מאוד שהם עושים זאת בפעימה אחת. לכן אנחנו רואים הרבה פעמים את מחיר המניה עולה באיסוף הראשון ואז חוזר שוב לאותם האיזורים שבהם הם אספו בפעם הראשונה כדי שהמוסדי יוכל להשלים עם האיסוף. האיסוף לוקח זמן ומתבצע לאורך תקופה.

איסוף שנמשך מספר חודשים. שימו לב לאיזורי מחיר חופפים 2.4$-2.46$
איסוף שנמשך מספר חודשים. שימו לב לאיזורי מחיר חופפים 2.4$-2.46$

4. דוחות: אחד הקריטריונים החשובים ביותר עבורי הם התגובה של המניה לדו"ח. לא מעניין אותי אם הדו"ח היה שלילי או חיובי, מה שחשוב זה שהמניה תגיב בחיוב לדו"ח. כלומר נר גדול ירוק (או גאפ אפ) עם ווליום גבוה. כאשר אני רואה מצב כזה שקורה פעמיים באותם איזורים, זה הסימן שלי לכך שהמוסדיים מתעניינים במניה והיא בדרך לפריצה למעלה. כמובן אם האיסוף נמשך תקופה גם פעם אחת תספיק לי כדי לקבל החלטה לקניה.


5. אתרים שימושיים: ישנם המון אתרים שמציגים את כמות המוסדיים. האם היא עלתה או ירדה. אישית אני מסתכל על שני אתרים: https://fintel.io/, https://www.gurufocus.com/.

שם אני מקבל תמונת מצב על כמות המוסדיים. כלל חשוב אני לעולם לא לוקח פוזיציה על סמך גדילה או ירידה בכמות המוסדיים לפי האתרים הללו אלא רק על סמך מה שהגרף מציג לי.


6. תזמון כניסה: ברגע שזיהיתי איסוף מוסדיים במניה מסויימת, מתחיל שלב תזמון הכניסה ולכך מספר אופציות:

א. ברגע שאני מקבל תגובה חיובית למינימום 2 דוחות. אני אכנס לקראת סוף היום העולה בתגובה לדו"ח השני בתנאי שאנחנו נמצאים באותם השערים כמו התגובה של הדו"ח הראשון. זה יראה ככה:

יכול לקרות מצב שהמניה תרד מתחת לנמוך של הנר הזה, כמו שקרה בתמונה הנ"ל. אני אסגור את הפוזיציה ואז ברגע שהיא תחזור שוב לאותם האיזורים אני אקנה בשנית.

ב. אני אחכה לתבנית של ספל וידית לאחר זיהוי איסוף של מוסדיים ורק אז אכנס לעסקה. זה יראה כך:

ברוב המוחלט של הכניסות שלי אבצע אחד מהשניים הנ"ל.


7. ניהול סיכונים: כל עסקה שאני לוקח לפי איסוף מוסדיים אני מציב סטופ לוס. אצלי זה חוק! אין מצב שאני נכנס לעסקה בלי להגביל את ההפסד. כי למרות איסוף המוסדיים המניה תמיד יכולה להמשיך לרדת או לחלופין לעשות שפלים נמוכים יותר ולהמשיך לדשדש חודשים עד לרגע שבו היא תפרוץ. ברוב הפעמים הסטופ שלי יהיה מתחת לנר איסוף הסחורה של המוסדיים או מתחת לידית אם הכניסה היא לפני ספל וידית.



כמו כן תקבלו יתרון משמעותי אם תקראו על המניה שאותה אתם קונים ותלמדו עליה. ככל שתכירו אותה טוב יותר ככה סיכויי ההצלחה שלכם יגדלו משמעותית. כמובן חשוב להדגיש שכל הנרשם כאן זאת הדרך שאני עובד איתה ואם אתם לא יודעים לעבוד איתה נכון אתם צפויים להפסיד כסף. לכן להתחיל לקנות מניות רק על סמך מה שנכתב כאן מבלי להבין לעומק איך עושים זאת נכון יגרום לכם יותר נזק מרווחים. בעזרת הדרך הזאת אני מצליח לייצר תשואה גבוהה לאורך זמן בשוק ההון וזה עוזר לי לקנות את המניות במחירים הכי אטרקטיביים שאפשר להשיג עם סיכון מוגדר מראש.



מקווה שנהנתם, עד לפעם הבאה.

לרשימת התפוצה לחצו כאן 


בברכה,

יבגני, Blackbull

Comments


bottom of page